Wat biedt 2BA?

Voor u als fabrikant, importeur of agent?

Tarieven fabrikant

Type contract + aantal medewerkers

Jaartarief 2021 (ex. BTW)

2BA Basis € 1.384,00
2BA Logo-Deeplink € 2.050,00
2BA & ETIM Combi < 30 medewerkers € 2.629,00
2BA & ETIM Combi 30-50 medewerkers € 3.224,00
2BA & ETIM Combi > 50 medewerkers € 4.110,00

Voor de ETIM tarieven verwijzen wij u naar de website van Ketenstandard Bouw en Techniek.

Aanvullende contracten

Jaartarief

Opmerking

2BA Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) € 4.100,00 € 5.000,00 opstartkosten (eenmalig)

* 2BA heeft voor het eerst sinds 2008 gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de prijzen te indexeren. Daarom worden de prijzen voor 2021 verhoogd met 2,5%.

* Voor het aantal medewerkers wordt gekeken naar de gehele organisatie als som van de formatie in FTE en de gemiddelde grootte van de flexibele schil.

2BA Basis contract

Het 2BA Basis contract biedt de volgende mogelijkheden:

 • Voorlichting en support bij eerste aanlevering
 • De dataleverantie met rapportages en distributie, ongeacht frequentie en volume van aanlevering
 • Eén up- en download account en 3 data-inzage accounts
 • Tonen van thumbnails bij alle producten binnen 2BA Unifeed
 • Jaarlijks kwaliteitsonderzoek en afnemersstatistieken
 • Nieuwsbericht bij eerste publicatie van de data.

2BA Logo-Deeplink contract

Het 2BA Logo-Deeplink contract biedt alle mogelijkheden van het 2BA Basis contract met als toevoeging:

 • Presentatiepagina
  Met de presentatiepagina brengt u uw bedrijf beter onder de aandacht bij de data-afnemers van 2BA. Hiermee kunt u uw bedrijf presenteren maar ook uw leveringsprogramma, leveringsvoorwaarden, accountmanagers, etc. presenteren.
 • Bedrijfslogo
  Binnen Unifeed en het overzicht van dataleveranciers bent u direct herkenbaar met uw bedrijfslogo.
 • Deeplinks
  Zowel bij een product- als handelsrecord is er de mogelijkheid tot het communiceren van een deeplink. Een deeplink kan bijvoorbeeld een URL zijn naar uw een specifieke productpagina binnen uw website, webwinkel of online catalogus.
 • Productreferenties of -relaties (koppelrecords)
  Productreferenties of -relaties zijn een van de eerste behoeften die ontstaan in de vorm van crossselling. U moet hierbij denken aan referenties als; dit product past op..., hoort  bij..., is onderdeel van... 
 • Bijlagen (digital assets)
  Productrecords kunnen verrijkt worden met diverse bijlagen, oftewel digital assets. Onder digital assets worden bestanden verstaan als afbeeldingen, multimedia of content. Niet alleen installateurs maar ook groothandels hebben hedendaags grote behoefte aan complete en uitgebreide productinformatie van uw producten.
 • Data-statistieken en afnemers interesse
  Het statistiekenoverzicht geeft inhoudelijk inzicht in de kwaliteit van uw data. Met dit waardevolle overzicht kunt u uw data, ook binnen uw organisatie, naar een hoger niveau brengen. Met het overzicht afnemers interesse heeft u inzage welke organisaties geïnteresseerd is in de product- en handelsdata van uw organisatie. Naast uw reguliere afnemers heeft u dus ook uw potientiële doelgroep in beeld!
 • Nieuwsbericht
  Op het moment dat uw leveringsprogramma de datakwaliteit heeft die de branche verwacht wordt u data opgenomen in de datapool. Op het moment van online gaan wordt er een nieuwsbericht naar alle deelnemers van 2BA gestuurd. Met dit nieuwsbericht komt uw organisatie én leveringsprogramma opnieuw onder de aandacht bij de branche!

2BA ETIM Combi contract

2BA en Ketenstandaard Bouw & Techniek werken zeer nauw samen om tegen minimale kosten maximale uniformiteit in product- en handelsinformatie te bereiken.

Het 2BA ETIM Combi contract omvat zowel het 2BA Logo-Deeplink contract als het ETIM-lidmaatschap van Ketenstandaard. Dit laatste geeft u het recht om mee te praten over de toekomst maar vooral om productklassen, kenmerken en kenmerkwaarden te kunnen voordragen. Daarnaast is het gebruik van het product- en artikelbericht van DICO (voorheen SALES005) inbegrepen

2BA Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) contract

De Uniforme Objecten Bibliotheek biedt de mogelijkheid om voor iedere CAD-applicatie, ETIM-MC gestructureerde fabrikantdata op te halen. Cad-systemen kunnen deze data samenvoegen met Cad specifieke template objecten tot lichte, rijke en gestandaardiseerde 3D-objecten. Voor het Cad-platform Revit biedt UOB ook centraal gemaakte en beheerde template objecten aan. Dit biedt iedere modelleur de mogelijkheid over fabrikant specifieke 3D-objecten te beschikken. Een cruciale stap voor het Bouw Informatie Model (BIM).

Met het UOB contract heeft u de mogelijkheid tot:

 • het aanleveren van uw ETIM MC data
 • het specificeren van uw MC data met behulp van de MC Viewer via My 2BA
 • het 3D inzichtelijk maken van uw producten met de 3D Viewer via de UOB

Naast bovenstaande punten wordt uw organisatie genoemd in communicatie omtrent de UOB en wordt uw GLN gekenmerkt met ‘UOB ready’ op het 2BA Deelnemersoverzicht.

Usecases:
De Usecases geven een overzicht van alle (ontwikkel) deelgebieden voor UOB. Bij de start van het UOB project zijn bijna alle Usecases opgenomen in de bouwlijst. (UC 1b 3b 10 en 12 zijn doorgeschoven naar een latere fase.) Daarbij is ook helder verwoord welk deel van de beschreven functionaliteiten bij het platform horen en welk deel juist bij commerciële aanbieders rondom het platform.

Voor het complete ontwikkelteam, CIC, 2BA, stuurgroep, klankbordgroep en contentgroep is dit de leidraad geweest voor de te ontwikkelen functionaliteiten, eisen en wensen. Bij de oplevering van UOB 1.0 zijn alle geplande UC’s gerealiseerd. In de bijlage bijlage (UOB 1.0 Usecases.pdf) vindt u de beknopte beschrijving van alle alle deelgebieden.

Software development kit (SDK) 
De software development kit beschrijft alle functionele- en technische aspecten waarmee derden zelf een app kunnen ontwikkelen voor het overhalen van data en/of template objecten uit UOB.

Dutch Revit Standard (DRS of NLRS)
De NLRS omvat een set aan standaard afspraken om informatie te borgen in een Revit-model. Deze afspraken scheppen orde in de informatiestructuur en verbeteren de uitwisseling van informatie tussen partijen.

De Template-Objecten van UOB zijn gebaseerd op de DRS (NLRS) 2.5.2, met een paar modificaties. De volledige beschrijving is te vinden in de UOB Content Guide V1.5. In deze content guide zijn de eventuele modificaties t.o.v. de DRS (NLRS) 2.5.2 opgenomen.

 

2BA B.V

Energieweg 3
3542 DZ Utrecht
+31 88 222 00 00
info@2ba.nl

Word lid van onze community