Wat biedt 2BA?

Voor u als fabrikant, importeur of agent?

Stap 4: Toekennen ETIM productklassen

Om productdata tijdens alle stappen van het bedrijfsproces in te kunnen zetten, is classificatie van de technische productspecificaties noodzakelijk. Stap vier is de eerste stap van de ETIM Classificatie. Tijdens deze stap wordt het product ingedeeld in de productklasse (middels EC-code) waartoe het behoort. Producten welke van een productklasse zijn voorzien kunnen al op hoofdlijnen worden verbonden met installatiedelen en calculatie tijdnormen. Tevens vormt de productklasse een toegang voor zoekstructuren in (elektronische) catalogi.

Productklasse

Een productklasse is de standaard beschrijving van een groep producten die fysiek en/of functioneel overeenkomen en derhalve met een zelfde verzameling aan kenmerken en grenswaarden kunnen worden beschreven. ETIM is fabrikantneutraal, dat wil zeggen dat in de classificatie geen merk specifieke termen en/of omschrijvingen zijn opgenomen en toegestaan.

De productklasse geeft men aan door middel van de internationale EC-code (voorheen UBIM code). Er zijn verschillende methoden om de juiste productklasse te achterhalen waaronder:

ETIM Classification Management Tool (Internationaal)
PIM Software

2BA B.V

Energieweg 3
3542 DZ Utrecht
+31 88 222 00 00
info@2ba.nl

Word lid van onze community