Wat biedt 2BA?

Voor u als fabrikant, importeur of agent?

Stap 1: Communicatiestandaard bepalen

De eerste stap is het gebruik van het juiste bestandsformaat. Zo zijn binnen de installatiebranche, onder leiding van Ketenstandaard Bouw en Techniek, door fabrikanten, agenten, importeurs, groothandels, installateurs en softwarebedrijven afspraken vastgelegd over de wijze waarop zij product- en handelsgegevens onderling willen communiceren. Het gebruik van dit formaat is het vertrekpunt voor alle volgende stappen van het stappenplan.

De keuze van de te gebruiken communicatiestandaard hangt sterk af van welk (PIM) softwarepakket binnen uw organisatie in gebruik is. Informeer bij uw ICT Afdeling of softwareleverancier welke exportmogelijkheden binnen uw pakket aanwezig zijn.

Actuele uitwisselformaten:

SALES005 / DICO (voorkeur) Ketenstandaard Bouw en Techniek
INSBOU004 Ketenstandaard Bouw en Techniek
BMEcat 2005 ETIM V5.0 (voorkeur) BMEcat
PAB 2  Stichting ETIM

* Gebruik van het PAB formaat wordt afgeraden gezien dit uitwisselformaat niet voorziet in de hedendaagse databehoefte van afnemers en ook niet meer wordt doorontwikkeld.

Geen ERP of PIM software?

Indien er binnen uw organisatie  nog geen ERP of PIM software in gebruik is dan raden wij u aan zich zo spoedig mogelijk te gaan oriënteren. 2BA heeft met een aantal toonaangevende softwarehuizen een partnerschap gesloten omtrent de ETIM Classificatie en (semi-)geautomatiseerde bestandsuitwisseling met de datapool. Ook als er wél met ERP of PIM software gewerkt wordt maar de software ondersteunt geen van uitwisselformaten dan kan een 2BA PIM partners uitkomst bieden.

GS1 Global Location Number (GLN)

Om met data te kunnen communiceren heeft u een Global Location Number of GS1-adrescode (GLN) nodig. Met een GLN identificeert uw organisatie zich als legale en functionele entiteit. De GLN is een unieke code en wordt uitgegeven en beheerd door de internationale organisatie GS1. Indien uw organisatie al een GS1 adrescode heeft dan kunt u deze eventueel opzoeken bij GS1 op basis van een GTIN of bedrijfsnaam. Indien uw organisatie nog geen GS1 adrescode heeft, dan kunt u deze aanvragen bij GS1.

2BA Deelnemers

Indien uw bedrijf als deelnemer bij 2BA is geregistreerd dan kunt u ook een GLN aanvraag indienen bij 2BA. U doet dit als superuser binnen het menu-item GLN aanvragen. Deze GLN zal in dat geval formeel op naam van 2BA blijven staan.

GS1 - GS1 adrescode zoeken
GS1 - GLN aanvragen
 

2BA B.V

Energieweg 3
3542 DZ Utrecht
+31 88 222 00 00
info@2ba.nl

Word lid van onze community