ICC Bericht

Het conditiebericht, ook wel ICC bericht genoemd, is een uitwisselformaat waarmee de inkoopcondities (door de leverancier aan de afnemer verleende kortingen op bepaalde artikelgroepen of nettoprijzen) op handelsartikelen gecommuniceerd kunnen worden.

Onder een conditie wordt een standaard of klantgebonden afspraak ten aanzien van (netto)prijzen of kortingen per artikel of artikelgroep verstaan. De beschreven standaard is bedoeld voor het uitwisselen van condities die voor een klant tenminste van toepassing zijn voor alle orders. De beschreven standaard voorziet niet in het uitwisselen van al dan niet klantgebonden afspraken over orders ten behoeve van specifieke projecten of afspraken over prijzen of kortingen gerelateerd aan afname-aantallen of afname-bedragen.

Voor eenduidige communicatie van handelsgegevens is het van groot belang dat artikelen in een vooraf bepaalde kortingsgroep vallen. De kortingscode wordt door de leverancier toegekend aan een bij elkaar behorende groep artikelen. Alle artikelen die tot een bepaalde kortingsgroep behoren hebben voor een afnemer dezelfde korting. De codes worden bilateraal afgestemd via het conditiebericht. 

Online Conditie Server (OCS)

Zowel het ICC bericht als het INSBOU003, INSBOU004 als DICO (SALES) Conditiebericht kunnen in de Online Conditie Server van 2BA worden geïmporteerd.

Download:

PDF Beschrijving ASCII Condities (ICC) 1.1

2BA B.V

Energieweg 3
3542 DZ Utrecht
+31 88 222 00 00
info@2ba.nl

Word lid van onze community